|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:06 | 04.19.2024

Філармонійний центр відреставровано

Реставрація будівлі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм завершується. Термін здачі об’єкта – 29 грудня цього року.

filarcentrЯкісне оновлення філармонійного центру велося з 2019 року. За цей час у будівлі замінені вікна та двері; відремонтовані дах та фасади, стіни та стеля глядацької зали, облаштовані вхідні та службові тамбури, модернізоване звукопідсилювальне, освітлювальне та мультимедійне обладнання, механіка та крісла глядацької зали. Змінилася і прилегла територія: паркан замінено на новий, встановлено автоматизовані ворота, подвір’я вимощене плиткою. Приміщення закладу, яке є пам’яткою архітектури місцевого значення, після реставрації підсвічується у темний час доби.
Кошторисна вартість проєкту, який реалізується в рамках програми Президента «Велике будівництво» — майже 32 мільйона гривень. Близько 22 з них — фінансування поточного року.
Особлива увага при реконструкції приміщення була приділена питанню доступності. Тут дотримано усіх вимог створення безбар’єрного простору: встановлені пандуси, передбачено підйомник, облаштовані санвузли для осіб з інвалідністю. Нині у філармонії залишилося встановити лише підйомник.

Схожі матеріали (за тегом)