|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:11 | 03.28.2024

Не пропустіть Батуринфест «Шабля»

21-22 серпня у Батурині відбудеться чи не найголовніша подія літа – третій Батуринфест «Шабля», який цьогоріч присвячений 30-й річниці Незалежності України.

batfestБатуринфест «Шабля» — це вже міжнародний фестиваль козацької культури, який проводиться щороку влітку в місті Батурин Бахмацької ОТГ. Головна ідея фесту – «Же през ШАБЛЮ маєм ПРАВО» – проголошена гетьманом Іваном Мазепою в Батурині 300 років тому, але актуальна і сьогодні. Організатори фестивалю намагалися створити захід, що має козацький дух, стане традиційним та щорічним, та залучити щонайбільшу кількість представників громадянського суспільства до глибшого вивчення історії Гетьманства, державотворення, народних традицій. Фестиваль прижився і став одним з найочікуваніших з усіх літніх фестів на Чернігівщині.
Тож впродовж двох днів ви зможете стати учасником захоплюючого дійства на березі річки Сейм, ознайомитися з самобутнім творчим потенціалом Батуринської громади, відвідати концерти популярних рок-гуртів, естрадних виконавців, колективів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, артистів Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва, Військового оркестру 27-ї реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського (м. Суми), гуртів «Лісапетний батальйон» та «OT VINTA». Вночі фестиваль продовжиться дискотекою за участі популярних українських діджеїв Dj Rocket-Jam та Dj SaliVan з міста Кременчук.
Також в рамках фестивалю будуть проходити виставки майстрів українського, традиційного, декоративно-прикладного мистецтва. Гості зможуть побачити кінний театр та турнір зі стрільби з традиційного лука «Стріли Гетьманів».
Два дні працюватимуть фуд-корти, які представлять кращі традиції української традиційної кухні. А ще екскурсії унікальними локаціями Національного заповідника «Гетьманська столиця», атракціони для дітей, ярмарок сувенірів та багато іншого.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)