|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:13 | 03.29.2024

Від «Качанівки» до «Тростянця»

В Парафіївській ОТГ втілюють грантовий проект по створенню велосипедного маршруту «Від парку до парку».  Цей маршрут з’єднає популярні об’єкти культурної спадщини - Національний заповідник «Качанівка» та Тростянецький дендропарк.

veloproektЩе навесні Парафіївський відділ культури розробив проект під назвою «Веломаршрут об’єктами культурної спадщини Парафіївської ОТГ «Від парку до парку». Після чого громада послала його на конкурс Українського культурного фонду «Культура. Туризм. Регіони». Проект виграв грант на втілення – трохи більше  918 тисяч гривень. Умова– реалізувати проект громада має до кінця цього року.
Від початку розробники туристичного веломаршруту головною його ціллю вбачали популяризацію велотуризму в регіоні. Також він сприятиме поширенню велотуризму серед інклюзивної групи населення та дорослих із маленькими дітьми.  Сам  веломаршрут об’єднає в собі всі родзинки цього краю, адже подивитися є на що. В Парафіївській громаді розташовані такі об’єкти культурної спадщини національного значення, як палацово-парковий ансамбль «Качанівка» та Тростянецький дендропарк. Крім того, є популярний осередок зеленого туризму «Соколиний хутір». І за допомогою  цифрових технологій з елементами мультимедіа на маршруті дасть змогу велотуристам самостійно подорожувати територією громади, знайомлячись із усіма принадами краю.
Передбачається, що в ході реалізації проекту будуть створені карти Качанівського парку та Тростянецького дендропарку з локалізованими парковими елементами – об’єктами туристичного показу. Також створять цифровий веломаршрут по території всієї Парафіївської ОТГ з елементами мультимедіа, що має 5 різних треків за рівнем складності та не менше 100 локацій.
Тестування веломаршруту командою його розробників розпочнеться на початку вересня. А через місяць вони організують промо-тур для запрошених з кожної області України велосипедистів.  І вже з середини листопада цей проект по створенню веломаршруту має запрацювати.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)