|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:54 | 03.29.2024

Сформували збірну «нескорених»

Наприкінці квітня відбувся всеукраїнський відбір «Ігор Нескорених», за результатами якого було сформавано національну збірну для участі у міжнародних змаганнях. Цьогоріч Чернігівщину представляли десятеро учасників, серед яких і герої наших публікацій Євген Смага. На жаль, хлопцям не вдалося потрапити до збірної, але участь у відбіркових змаганнях – то вже велике досягнення для кожного.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства, до складу національної збірної увійшли 25 українських Захисників і Захисниць, які представлятимуть країну на міжнародному спортивному змаганні з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців і ветеранів війни. Зазначається, що у 2023 році українська збірна буде найбільшою за кількістю учасників за всі роки існування «Ігор Нескорених в Україні».

smaga23e

Євген Смага (ліворуч) на змаганнях

 

«Результат кожного учасника оцінювався за комплексною, спеціально розробленою для «Ігор Нескорених» системою, яка складається із чотирьох критеріїв: ефективність спортивної реабілітації – 40%, рівень вмотивованості бійця брати участь у проекті – 25%, спортивна етика – 25% та спортивний результат – 10%. Кожен компонент має різну вагу в загальній оцінці учасника, таким чином виражається головна цінність «Ігор Нескорених», – створення умов для ефективного відновлення пораненого учасника і відновлення його через спорт.

Рішення про участь в відборі до збірної «нескорених» Євген Смага прийняв, ще проходячи реабілітацію після тяжкого поранення. Разом з іншими претендентами з Чернігівщини чоловік декілька місяців готувався. І хоча Євгену не вдалося пройти до складу збірної, але він не засмучується і наступного року планує знову спробувати свої сили.

«Це дуже добрий досвід для мене, – говорить Євген Смага. – Під час відбіркових змагань я довів собі, що можу, і навіть встановив особистий рекорд з жиму лежачи. Тож буду тренуватися і готуватися до наступних відбіркових змагань».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото Євгена Смаги

Схожі матеріали (за тегом)