|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:08 | 04.19.2024

Оформлювала допомогу і втратила кошти

В соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «Є-допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток нібито для «зарахування грошей».

923813dc921fa504Днями до поліції звернулася 62-річна мешканка Городні із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло близько 55 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в месенджері «Вайбер» вона побачила оголошення про оформлення «Є-допомоги» та зацікавилася ним.
Для отримання коштів жінці пропонувалося перейти за вказаним у повідомленні посиланням, де завантажити мобільний додаток одного з банків. Після встановлення додатку їй зателефонувала особа, що назвалася представником банку. Незнайомець повідомив код для активації мобільного додатку. Також він попросив назвати останні чотири цифри номеру картки та її пін-код, що нібито було потрібно для зарахування коштів. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її рахунку зникли гроші. Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Поліція нагадує: Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо. Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Схожі матеріали (за тегом)