|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:01 | 03.28.2024

Перемога після півторарічної паузи

Чернігівський боксер Дмитро Митрофанов, чемпіон WBO Oriental у першій середній вазі, здолав на рингу венесуельця Хуана Карлоса Родрігеса. Це був перший бій нашого боксера за майже півтора року перерви. І виграв він його одноголосним рішенням суддів.

dmymytr15 квітня у польському місті Зґожелець відбувся вечір боксу MB Promotions у першій середній вазі. Під час нього на ринг виходили троє спортсменів з України: чернігівець Дмитро Митрофанов, Ярослав Харциз та Даніель Лапін.

Це був перший бій Митрофанова за півтора роки, востаннє боксер виходив на ринг у грудні 2021 року.

Суперником Дмитра Митрофанова у захисті титулу WBO Oriental став венесуелець Хуан Карлос Родрігес. Цей боксер перед поєдинком проти українця здобув на професійному ринзі 18 перемог, натомість Митрофанов – 12. До протистояння з Родрігесом Дмитро підійшов без жодної поразки на професійному рівні, а Хуан Карлос програвав на цьому рівні чотири рази.

Поєдинок між Митрофановим і Хуаном Карлосом продовжився усі шість запланованих раундів. У підсумку судді одностайно віддали перемогу українцю – 60:54 / 59:55 / 60:54. Дмитро вже втретє захистив титул WBO Oriental.

«Піднімати український прапор тут, у Польщі – це важливо для воїнів, які нас зараз боронять, для людей, які роблять все для нашої перемоги. І хочу згадати всіх, кого з нами вже нема. Дуже боляче розуміти, що близькі люди так рано нас залишили, – заявив після перемоги Дмитро Митрофанов. – Я хочу рухатись уперед. І вірю, що мій менеджер і промоутер зроблять усе, щоб я й надалі прославляв нашу державу, піднімав наш прапор, щоб лунав наш гімн. Усі повинні пам'ятати, що у нас триває війна, і нам дуже потрібна допомога та перемога».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)