|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:25 | 04.19.2024

Нові призначення - нові керманичі

Чернігівську міську військову адміністрацію очолив Дмитро Брижинський, а департамент екології та природних ресурсів ОДА - Наталія Грудницька

dbryДмитра Брижинського призначено начальником Чернігівської міської військової адміністрації Чернігівського району Чернігівської області. Відповідне розпорядження 17 лютого підписав Президент України Володимир Зеленський. З початку повномасштабного російського вторгнення полковник Брижинський очолив штаб оборони Чернігова та командував обороною міста аж до звільнення області від російських загарбників. Дмитро Брижинський нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів та орденом «За мужність» ІІІ ступеня. У вересні 2022 року Чернігівська міська рада присвоїла йому звання почесного громадянина Чернігова за внесок для міста під час російсько-української війни. Дмитро Брижинський закінчив Харківський інститут танкових військ за спеціальністю «військові науки» та отримав ступінь бакалавра військового управління. Згодом навчався у Чернігівському державному інституті економіки і управління, де отримав дипломи бакалавра та спеціаліста з фінансів, та у Національному університеті «Чернігівська політехніка», де здобув ступінь магістра з публічного управління та адміністрування. Проходив військову службу на різних посадах, зокрема у 1 окремій танковій бригаді та штабі управління оперативного командування «Північ». У 2019–2021 роках командував 93-ю окремою механізованою бригадою «Холодний Яр», у травні-вересні 2022 — 58-ю окремою мотопіхотною бригадою імені гетьмана Івана Виговського. З жовтня 2022 року до останнього часу очолював патронатну службу апарату Чернігівської ОДА.
grudnНову директорку Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Наталію Грудницьку представив у п’ятницю колективу заступник начальника ОВА Дмитро Синенко. Відповідне розпорядження № 34-к напередодні, 16 лютого, підписав начальник ОВА В’ячеслав Чаус. Зі свого боку, Наталія Грудницька подякувала за надану можливість проявити себе в близькій їй сфері. Адже з 2007 року по 2020-й вона працювала в Деснянському басейновому управлінні в Чернігові, керуючи структурою з 2017 року. Крім того, з березня 2022-го по січень 2023-го Наталія Грудницька очолювала відділ водних об’єктів Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області.
«Думаю, ми всі об’єднаємо зусилля, щоб природні ресурси були своєрідним екологічним фронтом у боротьбі з ворогом», — зазначила Наталія Грудницька.

Схожі матеріали (за тегом)