|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:43 | 04.16.2024

«Браконьєри сьогодні краще оснащені, ніж наші військові на фронті»

У Північному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася семінар-нарада з користувачами мисливських угідь Чернігівщини.

Участь взяли начальник управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Чернігівській області Микола Каленюк, начальник сектору контролю за обігом зброї Головного управління Національної поліції Чернігівщини Андрій Ковальов, начальник управління заповідної справи та екологічного моніторингу Департаменту екології і природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Віталіна Синіговець, районні мисливствознавці та користувачі мисливських угідь.

Відкрив нараду і розповів про ліквідацію Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства й створення Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, його права та обов’язки голова комісії з ліквідації Чернігівського ОУЛМГ Вадим Фесюн.

nar23

Про налагодження співпраці між єгерською службою користувачів мисливських угідь та інспекторами Державного агентства рибного господарства доповів начальник управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Начальник сектору контролю за обігом зброї Головного управління Національної поліції Чернігівської області Андрій Ковальов говорив про те, що почастішали випадки браконьєрства на території Чернігівщини. Наголошував на потребі налагодження більш плідної співпраці між єгерською службою користувачів мисливських угідь та співробітниками Національної поліції.

Підсумки наради підвів начальник відділу мисливського господарства, полювання та рекреації Північного міжрегіонального УЛМГ Микола Пиріг. Він зосередив увагу присутніх на своєчасному проведенні зимового обліку основних видів диких тварин в угіддях усіх користувачів області в цьому році. Акцентував також на тому, що на Чернігівщині почастішали випадки браконьєрства із застосуванням нарізної зброї, тепловізорних пристроїв та приладів нічного бачення.

Браконьєри сьогодні оснащені навіть краще, ніж наші військові, котрі ведуть бойові дії з агресором на фронті, не кажучи вже про єгерську службу користувачів мисливських угідь. В основному, порушення правил полювання відбувається в нічний час після настання комендантської години. Тому Микола Пиріг зобов’язав користувачів мисливських угідь спільно з державною лісовою охороною області посилити охорону державного мисливського фонду там, де це можливо. Наголосив Микола Миколайович і на посиленні співпраці з органами Національної поліції. Запропонував у разі необхідності залучати службовців Національної гвардії та територіальної оборони.

pyrig

На жаль, у наших лісах після ворожої навали залишається ще дуже багато нерозмінованих боєприпасів. Тож поки що роль саперів в основному там виконують дикі тварини, які натрапляють на міни та гинуть.

Користувачам мисливських угідь потрібно виконувати свої обов’язки згідно з договором про умови ведення мисливського господарства. Микола Пиріг нагадав про постійний моніторинг єгерською службою мисливських угідь щодо виявлення загибелі диких тварин та обов’язкового інформування відповідних контролюючих органів.

Схожі матеріали (за тегом)