|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:17 | 03.28.2024

Хобі стало улюбленою роботою

Чернігівка Єлена Снєгур-Швець випікає смаколики, які більше схожі на витвори мистецтва, ніж на кондитерські вироби. Виготовляє вона не торти та тістечка, хоча вміє робити їх відмінно, а їстівні прикраси для них, а ще - печиво та зефір. Майстриня перетворила хобі на роботу завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», мета якої допомогти охочим створити власний бізнес або розвинути вже налагоджений.

1aakvetyДля цього Єлена підготувала бізнес-план, подала його разом із заявою на отримання мікрогранту через портал «Дія», презентувала свою ідею комісії обласного центру зайнятості та отримала позитивне рішення Державного центру зайнятості, а згодом - грантові гроші. Витратить їх підприємниця на обладнання, інвентар, інструменти та інгредієнти для кондитерських виробів.

Незважаючи на війну, життя продовжується. Люди навіть у нинішні скрутні часи купують красиві речі, щоб підняти собі або близьким настрій, розважити, порадувати. Так Єлена й зважилася стати підприємницею, адже попит на її продукцію є завжди, а чимало майстринь-конкуренток виїхали з країни. Її цукрові квіти, які виглядають як справжні, смачний зефір та духмяне печиво у вигляді казкових героїв, зірочок, сердечок, розмальоване кольоровою глазур’ю, здатні зробити з простого торта оригінальний, або стати окремим солодким подарунком. Цього року Єлена планує налагодити виробництво та збут і взяти на роботу одного найманого працівника. Прагне продавати свої солодкі шедеври ручної роботи не тільки як індивідуальні замовлення споживачам та кондитерам для прикрашання їхніх виробів, а й у кав'ярнях та ресторанах. А ще - надавати послуги з прикрашання тортів. У собі Єлена впевнена, адже крім таланту та естетичного смаку має ще й ґрунтовні знання з виготовлення подібних солодощів.

«Звичайно, не все вдавалося відразу. Втім, з часом «набила руку», - говорить майстриня. - Дуже перешкоджає моїй роботі й реалізації задуманого відключення світла, бо все обладнання та інструменти працюють на електриці. Але я оптимістка і вірю, що з часом все налагодиться».

А поки що додають наснаги майстрині підтримка рідних людей та вдячні відгуки клієнтів.

Подати заявку та бізнес-план за урядовою програмою "єРобота" можна до 12 грудня 2022 року через портал Дія.

Схожі матеріали (за тегом)