|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:08 | 03.28.2024

В річницю Революції гідності чиновники Януковича на дебати не з’явились

Іронія долі чи так співпало? 21-го листопада, на дев’яту річницю Революції гідності, в Дарницькому районному суді міста Києва мав відбутись черговий етап розтягнутої в часі, як собача пісня, судової справи про розкрадання понад двох мільярдів гривень з ПАТ «Аграрний фонд» високопоставленими чиновниками режиму Януковича.

Особливий цинізм полягає навіть не в народних мільярдах, які безслідно канули в банку «сім’ї»: допоки за вікнами Інститутської, Банкової та Грушевського озброєний міліцейський спецназ розстрілював майданівців із дерев’яними щитами, а Янукович пакував валізи на Ростов, його люди, які сиділи в урядових кабінетах, планово грабували державу. Саме в річницю Майдану суд мав заслухати короткі промови обвинувачених державою колишнього заступника голови Нацбанку нардепа Бориса Приходька та тодішнього керівника «Аграрного фонду» Олександра Кірюка. Втім, обоє на суд не з’явились.

 

Справа аграрних мільярдів розглядається в судах вже як шість років. Спочатку вона викликала неабиякий інтерес у ЗМІ та активістів, але з часом про неї забули. Забули майже всі, окрім нас. Як і належить, наше видання прибуло до суду вчасно, однак обіцяних дебатів не відбулось, а мало бути цікаво, адже виступати з контраргументами повинні були саме обвинувачені – Приходько та Кірюк. Головуючий суддя Олександр Домарєв пояснив, що розгляд знову перенесли. Ну що ж? Не вперше! Очевидно, це така тактика – затягнути, щоб суспільство втратило інтерес. Єдине, що залишається непохитним – позиція прокуратури, яка, нагадаю, запросила 12 років з конфіскацією! Обом!

1aubp

У Бориса Приходька все добре

 

А для всіх активістів і журналістів, які того дня говорили чи писали пафосні речі про Майдан, Небесну сотню і цінності хочеться нагадати, що цінність будь-якої революції – в її наслідках і здатності притягнути до відповідальності тих, проти кого пасіонарні українці йшли на смерть. На жаль, для когось телемарафон важливіший за вкрадені під шумок народні мільярди.

 

Віталій НАЗАРЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)