|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:01 | 03.29.2024

"Армія відновлення" зміцнює область

До неї долучаються ті, хто наразі не мають роботи, насамперед офіційно зареєстровані безробітні. Їм в умовах воєнного стану служба зайнятості пропонує участь у суспільно корисних роботах, рішення про організацію яких приймає військове командування спільно з органами влади.

Screenshot 12На Чернігівщині такі роботи проводяться з середини жовтня і у них вже взяли участь близько двохсот безробітних. Вони зводять фортифікаційні та захисні споруди, розчищають від чагарників придорожні смуги поблизу блокпостів, підстанцій електромереж, приводять у належний стан об’єкти цивільного захисту населення, заготовляють дрова до опалювального сезону. На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними заключається строковий трудовий договір, оплата праці здійснюється на рівні мінімальної заробітної плати.

За словами директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, до прийняття рішення військового командування про організацію суспільно корисних робіт служба зайнятості активно залучала безробітних до громадських робіт з благоустрою населених пунктів, розбору завалів пошкоджених будинків, плетіння сіток для військових тощо. Screenshot 13У поточному році участь у таких роботах взяли більше тисячі безробітних і таким чином долучилися до відновлення країни. Сотні метрів виритих у полях траншей – так тут готуються оборонятися від ворога. Копають такі споруди землерийні машини, а рівняють та підчищають вручну. До суспільно корисних робіт оборонного характеру залучають місцевих безробітних у рамках урядової ініціативи «Армія відновлення» країни. Сергій – один з її бійців. Чоловік з гордість показує результати своєї з товаришами роботи. Каже; працюють злагоджено – один копає, інший викидає землю. Попри товариську атмосферу та корисну для громади роботу, Сергій сумує за своєю мирною професією. Він родом з Чернігівщини та майже все життя прожив у Дружківці на Донеччині, працював токарем-розточувальником на машинобудівному заводі, де виготовляли шахтне обладнання. Каже: просився до місцевої тероборони, та не взяли. Тому вже другий місяць допомагає військовим, як може.

Схожі матеріали (за тегом)