|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:18 | 03.28.2024

Окупанти розстріляли автомобіль з родиною

Прилуцькою окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

Screenshot 9За даними слідства, 26 лютого 2022 року військовослужбовці країни-агресора, рухаючись у центрі с. Крупичполе Прилуцького району, помітили цивільний автомобіль, що зупинився, даючи дорогу військовій техніці ворога. В авто перебувала подружня пара, їхня донька та зять. Обвинувачений спільно з іншими військовими рф відразу відкрили прицільний вогонь по автомобілю та його пасажирах. У подальшому, вважаючи, що всі четверо осіб загинули, російські військовослужбовці залишили місце вчинення злочину. Внаслідок злочинних дій жінка загинула, інші члени родини отримали тілесні ушкодження різного ступеню. Прокурорами разом зі слідчими та співробітниками оперативного підрозділу Прилуцького районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області встановлено особу військовослужбовця збройних сил Російської Федерації, а також здобуто достатні докази його причетності до інкримінованого злочину.
Санкція ч. 2 ст. 438 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Схожі матеріали (за тегом)