|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:20 | 04.19.2024

Смертельні ДТП: статистика і тенденція

Упродовж десяти місяців цього року на території Чернігівської області трапились 445 дорожньо-транспортних пригод, в яких 76 людей загинули та 527 отримали тілесні ушкодження.

161122Як повідомив заступник начальника відділу організації діяльності груп реагування УПД ГУНП в Чернігівській області В'ячеслав Счасливий, за цей період 72 рази наїхали на пішоходів, 66 – на велосипедистів, а також відбулось 149 зіткнень між транспортними засобами. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року, кількість ДТП зменшилась на 44 автопригоди (-9 %), на шість людей менше загинули (-7 %), отримали тілесні ушкодження на 86 людей менше (-14 %). Разом з тим, упродовж останнього місяця (з 10 жовтня по 10 листопада) на території Чернігівської області трапилися 233 ДТП, найбільше – в Чернігові (75). Зафіксовано, що у 63 ДТП з травмованими сталася загибель людей, 72 чоловік отримали тілесні ушкодження.
У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року кількість ДТП з травмованими збільшилась на 12 автопригод (або на 23%), кількість загиблих збільшилась на дві людини (25%), отримали тілесні ушкодження на дев’ять людей більше (+14%).
Одним з основних факторів, що впливає на скоєння дорожньо-транспортних пригод є відсутність освітлення на автомобільних дорогах та вулицях населених пунктів. Так, лише з 16:00 до 19:00, протягом чотирьох годин, було скоєно 86 дорожньо-транспортних пригод, що складає 37% від загальної кількості скоєних ДТП. Тобто кожна третя скоєна в темну пору доби в умовах недостатньої видимості.
Останнього місяця найчастіше водії здійснювали наїзд на перешкоду (дерево, опора та інше) – 55 разів або 24% від загальної кількості. На другому місці – бокове зіткнення – 40 випадків, це 17%. І по 29 разів відбулося зіткнення з задньою частиною та лобове, в обох випадках – по 12% від загальної кількості ДТП.
З-поміж смертельних ДТП останніх днів - два випадки з різних районів. Так, поліція розслідує обставини дорожньо-транспортної пригоди в Новгород-Сіверському районі, внаслідок якої загинув 37- річний мешканець Сум. Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в Новгород-Сіверському району надійшло до поліції 16 листопада близько 18:26. На місце події прибула група реагування патрульної поліції та слідчий з розслідування злочинів у сфері транспорту поліції області. За попередньою інформацією, 37-річний водій автомобіля "ВАЗ-2121" рухаючись по автодорозі в селі Карильське виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з вантажним автомобілем. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій ВАЗа загинув на місці події.Поліція відкрила провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Нині триває досудове розслідування.
У Носівці 18 листопада близько 16:00 години на території підприємства ПРАТ агрофірма “Іржавецька” сталася ДТП: водій за кермом трактора-навантажувача наїхав на пішохода. Останній загинув на місці. Наїзд стався тоді, коли 23-річний водій трактора повертав праворуч. В результаті, 58-річний чоловік отримав травми, несумісні з життям, та помер на місці події.
Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 286, частина 2 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Схожі матеріали (за тегом)