|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:11 | 03.28.2024

Три громади області отримають велосипеди

Куликівська, Ніжинська і Варвинська громади отримають безкоштовні європейські велосипеди, велопарковки, велогаражі та станції безкоштовного ремонту велосипедів. Саме ці громади стали переможцями проекту «Go bike Chernihiv», який реалізують громадські організації «Агенція міських ініціатив» та «Еко Місто» за підтримки європейських партнерів.

1avelosУ серпні для громад Чернігівської області був оголошений конкурс для участі у проекті «Go Bike Chernihiv», мета якого – розвивати велорух та покращити мобільність у громадах.

Всього на участь в ньому надійшло понад 40 заявок, а конкурсна комісія провела не одну зустріч, аби проаналізувати всю подану інформацію.

Принцип відбору переможців базувався на розгорнутості відповіді, вмотивованості у розвитку велоруху у громаді, наявності туристичної та рекреаційної привабливості, а також факту заявки саме від представника керівництва міста.

Минулого тижня було обрано і оголошено громад-переможців. Ними стали Куликівська, Ніжинська та Варвинська територіальні громади.

«В рамках цього проекту ми доставлятимемо безкоштовні велосипеди з Європи. Після цього ми їх будемо ремонтувати, тобто в межах цього проекту запустимо веломайстерню. Далі ці велосипеди ми будемо передавати в громади. Ще в межах цього проєкту ми хочемо виготовити й встановити велопарковки, велогаражі та станції безкоштовного ремонту велосипедів», – каже виконавча директорка Агенції міських ініціатив Тетяна Романова.

Також громада-учасник проекту отримає безкоштовні велосипеди для соціальних працівників, велопарковки та станції технічного обслуговування для покращення велоінфраструктури.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)