|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:38 | 04.16.2024

Виборов золото на "Іграх воїнів"

Чернігівець Олександр Гавриленко переміг у кульовій стрільбі стоячи у відкритій категорії та здобув золоту медаль у першому ж змагальному дні "Ігр воїнів".

1agavrКоманда чернігівських ветеранів вже не вперше бере участь у "Іграх Воїнів". Минулоріч вони були віртуальними, а ветерани змагались у різних дисциплінах кожен у своєму місті. Тоді Олександр Гавриленко зміг вибороти третє місце з веслування, а також перше місце у своїй вазі у змаганнях з пауерліфтингу.
У 2014-16 роках Олександр пройшов чотири ротації в зоні проведення антитерористичної операції, ніс службу в Красному Лимані, Слов’янську, Миколаївці, Чорнухиному. Під час мінометного обстрілу блок-посту чоловік отримав осколкове поранення у спину та шию. Після реабілітації повернувся до виконання службових обов’язків у складі роти поліції особливого призначення.
Олександр Гавриленко спортом активніше став займатися під час реабілітації. Вперше взяв участь у Національних Іграх Нескорених для бійців, що мали поранення, у 2017 році. Там він посів третє місце в жимі штанги лежачи, але не увійшов до складу збірної України, що поїхала на Ігри до Канади. Наступного року він перейшов з важкої вагової категорії в середню і виборов золоту нагороду з пауерліфтингу на Національних Іграх Нескорених 2018. Таким чином, потрапив до збірної України, яку представляв на світових Іграх Нескорених, в австралійському Сіднеї. З Австралії Олександр повернувся з золотою медаллю з пауерліфтингу у середній вазі – перше місце він виборов з результатом 177 кг у жимі штанги лежачи.

 

Схожі матеріали (за тегом)