|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:54 | 03.29.2024

Дозвілля з користю

Працівники Мезинського національного природного парку взяли участь у роботі літньої школи «Чернігів – це Ми», яка працює на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, за підтримки Благодійного фонду «Голоси дітей» через ГО «Екологічне майбутнє».

Для 30 дітей з Чернігівської громади, які постраждали в результаті бойових дій було проведено майстер-класи по виготовленню ароматичних мішечків, іграшок, елементів декору.

1alish1

Під час виготовлення аромамішечків дітки ознайомилися з рослинами, які зростають на території Мезинського НПП, їх корисними властивостями та насолодилися неповторними ароматами від чебрецю, материнки, липи, м`яти.

А під час майстер-класу «Цікавинка з непотребу» навчились виготовляти іграшки та декор з непотрібних речей, акцентуючи увагу на проблемі побутових відходів та можливості вторинного використання сміття.

1alish2

Олександр Яковенко провів майстер-клас з польової екології та вивчення ландшафтів. За допомогою далекоміра, бусоля, навігатора учасники школи досліджували парк «Міський сад».

Також працівники парку Юрій Карпенко, Наталія Сіра та Марина Усок для дітей з особливими потребами Чернігівського навчально-реабілітаційного центру провели науковий експериментаріум «Домашній Флоріум». Розповіли учням, як створити свій «ботанічний сад» вдома та провести 20 дослідів з матеріалів, що є в домашньому господарстві.

1alish3

Цей робочий день промайнув швидко та насичено, залишивши по собі незабутні спогади і враження, а головне задоволення для всіх.

 

Марина УСОК, провідний фахівець з екологічної освіти

Схожі матеріали (за тегом)