|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:30 | 03.29.2024

Розвішують будиночки для кажанів

Так само як і деякі птахи, у деревах знаходять сховище кажани. Через вирубку лісів кількість таких природних сховищ для них зменшується.

1akazanyxatkaНа відміну від птахів, кажани не будують гніздівель. Вони використовують готові сховища у старих дуплястих деревах, на горищах і в підвалах. Особливо наші кажани полюбляють дупла з круглим входом, зроблені дятлами. Деякі види рукокрилих оселяються у будинках, поруч з людиною.

Працівники комунального закладу «РЛП «Ялівщина» вирішили допомогти тваринам, виготовивши та встановивши будиночки для них на території регіонального парку. Подібні штучні сховища для кажанів вже давно користуються популярністю. Будиночки для рукокрилих (іноді називають дуплянки) вішають групами, одразу по 2-3 одиниці, вздовж доріг, берегових ліній, захисних лісосмуг. Користь від такого «гуртожитку» полягає в тому, що разом самицям легше зігріти своїх дитинчат в періоди похолодань, а також ощадливіше витрачати власну енергію. Зазвичай вони народжують 1-2 дитинчат на рік. Розвішувати будиночки можна у будь-яку пору року. Підвішувати їх необхідно достатньо високо (не менше 3 м), щоб туди не могли дістатися хижаки. На території парку розміщено шість будиночків для кажанів. Вони стійкі, добре тримають потрібну температуру. Всі види наших кажанів є корисними тваринами, які харчуються комахами-шкідниками у нічний період доби.

Схожі матеріали (за тегом)