|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:43 | 03.28.2024

Грошова виплата як гачок шахраїв

Нині під час війни дуже поширеним явищем стали різні грошові допомоги постраждалим, вимушеним переселенцям, вразливим верствам населення. Але поліція Чернігівщини застерігає громадян від шахрайської схеми, що пов’язані із псевдо «грошовими виплатами».

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити реквізити банківської карти і свій особистий номер телефону на незнайомих та підозрілих вебсайтах та в соцмережах чи месенджерах. Є гіркі приклади, коли необачність спричиняє людям чималі фінансові втрати.

top-photoТак, у вівторок до поліції звернулася мешканка Чернігівського району із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло понад 25 тисяч гривень. В соцмережі заявниця випадково побачила оголошення про оформлення «грошової допомоги». Жінка перейшла за посиланням, де їй запропонували ввести номер телефону та пароль банківського рахунку - нібито для оформлення грошової виплати. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її картки зникли всі заощадження.
Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Не переходьте за сумнівними посиланнями: уважно перевіряйте URL-адресу сайту, адже навіть один символ в адресі може відрізняти справжній сайт установи від фішингового ресурсу. Це означає, що вказані конфіденційні дані на підозрілих ресурсах автоматично отримують шахраї, які можуть привласнити всі заощадження з банківських рахунків. Отримуйте інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел.
Якщо ж ви постраждали від шахрайських дій — якомога швидше телефонуйте за номером «102» або звертайтеся до чергової частини територіального підрозділу поліції. Пам’ятайте: своєчасне звернення підвищує ймовірність викриття та затримання шахрая!

Схожі матеріали (за тегом)