|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:08 | 03.28.2024

Справа Савченка вже в суді

Справу ексзаступника голови Чернігівської ОДА Олександра Савченка та його спільника, яких звинувачують у шахрайстві, передали до суду.

savchenkoЯк повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, ДБР завершило розслідування стосовно шахрайства колишнього заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації та його спільника. Обвинувальний акт направлено до суду.
1 червня у Чернігові співробітники ДБР затримали заступника голови ОДА (тоді ще Анни Коваленко) Олександра Савченка та Романа Кійовського, який представлявся керівником готелю «Слов’янський». Їм інкримінують шахрайство в особливо великих розмірах (ч. 4. ст. 190 КК України).
За інформацією ДБР, Кійовський за «винагороду» у 160 тисяч доларів «гарантував перемогу учаснику відкритих торгів з продажу цього ж готельного комплексу». А гроші призначалися заступнику голови Чернігівської ОДА, який мав забезпечити відсутність конкурентів на онлайн-аукціоні.
Адвокат Кійовського Володимир Лєбєдєв ці звинуваченнятоді заперечував. 160 тисяч доларів, що фігурують у справі, були передбачені для сплати внесків для участі в аукціоні з продажу готелю «Слов’янський».
З його слів, Кійовський хотів придбати готель, однак самостійно брати участь в аукціоні не міг. Знайшов партнера, який мав зареєструватися на наступному аукціоні, але, за словами адвоката, він виявився провокатором спецслужб. 2 червня голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко звільнила Олександра Савченка з посади. 3 червня Печерський районний суд Києва арештував Савченка та Кійовського на два місяці, альтернативною мірою обрав заставу у 4,4 мільйони гривень. 1 липня на засіданні суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення 450 тисяч гривень застави.

Схожі матеріали (за тегом)