|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:33 | 03.28.2024

Області бракує робітничих кадрів

Уже котрий рік поспіль в області спостерігається нестача кваліфікованих робітничих кадрів.

robkadryНайбільшим попитом у роботодавців користуються робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (йдеться про водіїв, трактористів, токарів, операторів (машиністів) котельної). Це - 26% вакансій від усіх, поданих роботодавцями до служби зайнятості області протягом січня-жовтня 2021 року.
16,6% вакансій у базі даних служби зайнятості для некваліфікованих працівників. Затребуваними є підсобні робітники, прибиральники службових приміщень, робітники з благоустрою, вантажники, сторожі, двірники, комірники, кухонні робітники.
Стабільним попитом у роботодавців користуються й працівники сфери торгівлі та послуг (14,8% вакансій). Це - продавці, кухарі, охоронники, соціальні робітники, бармени та кваліфіковані робітники з інструментом (13,5% вакансій) - швачки, слюсарі, електромонтери, електрогазозварники,
Є попит і на фахівців з вищою освітою та досвідом роботи. Роботодавці, наприклад, шукають бухгалтерів, спеціалістів державної служби, вчителів, вихователів, інженерів та лікарів різної спеціалізації.

Схожі матеріали (за тегом)