|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:44 | 04.19.2024

Браконьєрська куля пройшла в кількох міліметрах від життєво важливих органів

На Носівщині, у Мринській громаді, браконьєр підстрелив фермера. Куля пройшла у кількох міліметрах від життєво важливих органів. Поранений фермер викликав підмогу, яка і затримала горе-стрілка. Поліція ж кваліфікувала подію як необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

1brakkarabСправжній вестерн розгорнувся в полях Чернігівщини. Елітні столичні браконьєри підстрелили фермера на Носівщині (тепер Ніжинський район Чернігівщини). Подія трапилася поблизу села Хотинівка, що у Мринській громаді.

Двоє молодих людей, які є зятями власника фермерського господарства, виїхали в нічну засідку на крадіїв солярки.

«Ми знали, що будуть зливати солярку, тому вийшли в нічну засідку, – розповідає Василь Євстратенко. – Ми з Олегом працюємо в одному господарстві, це наш сімейний бізнес. Власник господарства – наш тесть. Ми бачили, як проїхав наш «КаМаз» із зерном, а за ним проїхали якраз оці хлопці. Коли в їхній машині відкрились двері і пролунав постріл, я був від Олега метрів за 200. Я зателефонував Олегу, він повідомив, що його підстрелили. Це було за 500 метрів від села Хотинівка. Ці хлопці стояли і хвилин 10 до нього не підходили. Приїхав наш тесть, ми завантажили Олега в машину і відправили в лікарню».

Браконьєрів фермери затримували самостійно і утримували їх до приїзду поліції.

Виявилось, що у зятя власника місцевого господарства Олега Макаренкастріляли з карабіна з тепловізійним прицілом.

Браконьєрами виявились двоє мешканців Київщини, стрілок – із Бучі, а «наводчик» – місцевий негідник. За дичиною їхали розважатись, точно не з голоду. Фермера підстрелили, скоріше за все, випадково, прийнявши його тепло за тваринне. Щоправда, досі залишається дивним, як можна переплутати двоногу людину з твариною.

«Олег був біля дерева і стояв у повний зріст, хотів подивитись, куди вони їдуть», – продовжує Василь Євстратенко.

За словами свояка постраждалого, він народився в сорочці. Куля пройшла навиліт через живіт усього за один міліметр від нирок і три міліметри від селезінки.

«На виході велика дірка, розміром з людський кулак. Олег казав, що не вірив до цього в Бога, а тепер повірив», – резюмує Василь Євстратенко.

Того ж дня поліція вилучила у стрілка його карабін. Слідчі відкрили провадження за ознаками статті 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Встановлене нею покарання – від ста п’ятдесяти годин громадських робіт до двох років позбавлення волі.

Дивно, але кримінального провадження за незаконне полювання слідчі чомусь не відкрили.

 

Віталій НАЗАРЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)