|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:26 | 04.19.2024

«Чернігівщина» – найправдивіше видання області

Експерти групи Інституту демократії імені Пилипа Орлика в рамках вересневого моніторингу обласних медіа Чернігівщини визнали газету «Чернігівщина: новини і оголошення» виданням, де найменше матеріалів з ознаками замовності.

При тому, що за період травневого моніторингу у друкованих виданнях області рекордно зріс відсоток «джинси». Якщо у період січневого моніторингу було 3,9%, у травневому – 8,9%, то у вересні цей показник сягнув 20,5%. «Джинса», пишуть експерти, була присутня на шпальтах усіх газет, але найменше її у нашій – всього 6,9%. Цікаво те, що «замовними» експерти визначили публікації про найуспішніше підприємство краю ТОВ «Земля і Воля», начебто воно має якесь відношення до політики. Тож, виходячи з зазначеного, «Чернігівщину» взагалі можна вважати виданням із нульовим рівнем «джинси». Таке місце в рейтингу – чи не найкраща відповідь політиканам і корупціонерам!

 

1PylypOrlik webВпродовж дев’яти місяців 2021 року експерти ГО «Інститут демократії імені Пилипа Орлика» тричі проводили моніторинг регіональних газет і новинних сайтів, а наше медіа входило до числа 64-ох у восьми областях України.

«…газета «Чернігівщина» традиційно публікує замовні матеріали від ТОВ «Земля і воля». Продовжується тема протистояння в Новобасанівській громаді – цього разу це відкритий лист частини місцевих депутатів – одна позиція, яка не має альтернативної відповіді», – йдеться у висновку експертів.

Публікації про одне з найуспішніших аграрних підприємств області та висвітлення позиції депутатів, що повстали проти корупції й беззаконня, – це і є, власне, головні претензії і аргументи «джинси» щодо нашого видання. Ну що ж? Якщо це єдині аргументи експертів, то побажаємо їм краще вивчити історію підприємства та стан справ у Новобасанській громаді.

З нашого боку було б некоректно розписувати порушення медійних стандартів колегами з інших видань, однак варто зауважити, що попри все «Чернігівщину» визнали найменш заангажованою. А ще… наша газета є найдешевшою з усіх і доступною для людей, інтереси яких ми, власне і захищаємо.

 

Святослав ЖОЛУДЬ

Схожі матеріали (за тегом)