|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:40 | 03.29.2024

Поліцейський з Бобровиці — чемпіон світу

Співробітник сектору реагування патрульної поліції з Бобровиці Євген Каліберда посів перше місце на Чемпіонаті світу з гирьового спорту, що проходив з 21 по 24 жовтня у Будапешті, Угорщина. Поліцейський став найкращим у вправі «ривок однієї гирі вагою 32 кілограми» – протягом 12 хвилин він виконав 200 ривків.

1agiraЄвген Каліберда працює поліцейським відділення №2 (м. Бобровиця) Ніжинського районного відділу поліції. Він – один з найсильніших з гирьовому спорті в Україні. В Будапешті виступав у складі збірної команди України з гирьового спорту. На Чемпіонаті світу змагалися 438 спортсменів-гирьовиків з 32-х країн світу.
– До збірної команди України я відібрався як аматор на Чемпіонаті України з гирьового спорту, який проходив з 2-5 жовтня в Києві. Чому аматор? Бо я кандидат у майстри спорту України з гирьового спорту, – розповідає Євген. – До Чемпіонату світу готувався вкрай відповідально. Дякую начальнику обласної поліції Володимиру Нідзельському, який надав мені додаткову відпустку для поїздки. Під час підготовки до змагань тренувався щодня. Починав свій день з кардіо-тренування, потім йшов у спортзал і займався вже силовими вправами з гирями. Харчувався виключно корисною їжею, вживав вітаміни і спеціальне спортивне харчування, яке мені надав Спортивний клуб поліції Чернігівщини. Дуже вдячний своїм рідним та всім колегам за підтримку!
Змагання з гирьового спорту проходили у два етапи. Під час першого етапу спортсмени виконували вправу «поштовх довгим циклом» двох гир вагою 24 кг кожна. Боротьба була запеклою, проте у цій вправі Євген Каліберда посів друге місце.
– Другий етап – це виконання так званого «гвардійського ривка».  Гиря важить 32 кілограми. За 12 хвилин я виконав 200 підйомів (ривків) гирі. Показав найкращий результат і виборов «золото». Звісно ж, дуже зрадів перемозі. Тепер у найближчих планах – виконати необхідні нормативи, щоб стати майстром спорту. Хочу рухатися тільки вперед і вже як професіонал представляти рідну Чернігівщину на міжнародній арені, – підсумував бобровицький поліцейський.

Схожі матеріали (за тегом)