|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:43 | 03.28.2024

Триває боротьба із "наркоробами"

У селі під Черніговом поліцейські вилучили наркотики на півмільйона гривень, а в Чернігові виявили та знищили незаконний посів наркомістких рослин

narkoty8 жовтня дізнавач спільно з дільничними офіцерами Чернігівського райуправління поліції провели санкціонований обшук в обійсті у приміському селі. Поліцейські виявили та знищили посів конопель, а також вилучили два кілограми висушеної рослинної речовини та ємність з психотропним препаратом.
Слідча дія відбулася у рамках роботи над кримінальним провадженням, відкритим за статтею 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Поліцейські отримали інформацію, що 44-річний чернігівець вирощує наркомісткі рослини у своєму приватному господарстві, розташованому в приміському селі. В ході обшуку правоохоронці виявили та знищили посів з понад півсотні культивованих рослин, схожих на коноплі. Також було вилучено висушену рослинну речовину сумарною вагою близько двох кілограмів, кустарні пристрої для паління наркомістких речовин, інші речові докази.
Під час огляду місця події поліцейські також виявили та вилучили ємність з півсотнею грамів синтетичної речовини, схожої на психотропну речовину амфетамін. Підозрілу ємність зберігав у своїй автівці 38-річний знайомий господаря, також мешканець Чернігова. Вилучені предмети та речовини направлено на проведення експертних досліджень. За фактом зберігання психотропної речовини відкрито провадження за статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення чи зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Також триває розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за статтею 310 ККУ. В разі доведення їхньої вини, фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

1konoplia
1porosokТого ж дня дізнавач Чернігівського райуправління поліції спільно зі співробітниками регіонального Управління боротьби з наркозлочинністю провів санкціонований обшук у приватному помешканні в середмісті Чернігова. Поліцейські вилучили близько 50 кг рослинної сировини та інші речові докази. 49-річний чернігівець у дворі свого помешкання культивував рослини, зовні схожі на коноплі. Стан рослин справляє однозначне враження, що за ними дбайливо доглядали. Загальна маса вилученої рослинної сировини склала майже 50 кілограмів.
Крім цього, поліцейські виявили та вилучили низку дрібних пакетів з розфасованою наркотичною речовиною рослинного походження, поліетиленовий пакет з білою кристалічною речовиною (солі Alfa PVP), пластикові ємності та коробки з залишками наркомісткої речовини, інші речові докази. Все вилучене направлено на експертне дослідження.
Наразі тривають слідчі дії, за результатами проведення яких буде вирішено питання про повідомлення господарю помешкання про підозри за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтями 309 та 310 Кримінального кодексу України. Згідно з нормами тяжчої з них, за незаконне виготовлення чи зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів без мети збуту (стаття 309 ККУ) передбачено штраф у сумі від 17000 до 51000 гривень, виправні роботи, піврічний арешт чи навіть до п’яти років обмеження волі.

Схожі матеріали (за тегом)