|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:19 | 03.28.2024

Розбійника узяли у день нападу

Поліцейські встановили особу, що причетна до розбійного нападу на 82-річного мешканця Добрянської громади, і затримала 38-річного зловмисника, помістивши його до ізолятора тимчасового тримання.

rozbaВранці 3 жовтня до поліції надійшло повідомлення про злочин від мешканки Добрянки. Жінка зайшла провідати свого літнього сусіда і виявила чоловіка побитим та непритомним. Двері в оселі були відчинені, а речі всередині – розкидані. На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група і співробітники кримінального блоку Чернігівського районного управління поліції та управління карного розшуку поліції області. Поліцейські з’ясували, що напередодні до пенсіонера постукав наочно знайомий йому односелець. Коли господар відчинив, молодик напав на нього і тяжко побив. З оселі потерпілого чоловік забрав телевізор і пістолет під патрон Флобера. Того ж дня поліція розшукала нападника і затримала його в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловік зізнався у скоєному і надав правдиві свідчення. Частину речей потерпілого поліція вилучила з ломбарду, куди зловмисник їх здав.
За фактом злочину слідчий відкрив провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій, поєднаний з проникненням у житло. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Нині триває досудове розслідування.

Схожі матеріали (за тегом)