|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:06 | 03.29.2024

Зелена країна для кожного з нас

«Висадити 1 мільярд нових дерев за 3 роки – це цілком реально! У нас є чіткий план, досвід і ресурси.

Програма Президента «Зелена країна» – це еко-ініціатива, яка важлива не тільки для нас із вами, але й для майбутніх поколінь. Долучитися до наймасштабнішої висадки дерев в історії України може кожен», – розповів голова Держлісагентства Юрій Болоховець під час прес-конференції, присвяченої старту програми.

 

Держлісагентством і лісівниками Чернігівщини вже зроблені відповідні кроки. Запущено процес створення потужної бази для вирощування якісних сіянців та саджанців дерев. Домовлено з місцевою владою про передачу територій під висадку лісів. Сформовано фінансову модель програми. Створено чітку та детальну «дорожню карту» заліснення для кожного району та громад області.

liso1

З 1 жовтня по 31 листопада на території Чернігівщини проходитиме акція «Створюємо ліси разом». Зокрема, 8 жовтня в ДП «Городнянське лісове господарство» в цій акції візьмуть участь керівництво Чернігівської ОДА та обласної ради.

Нині розміщено банери та сіті-лайти про акцію «Створимо ліси разом» в усіх територіальних громадах Чернігівщини. В усіх 12 державних лісогосподарських підприємствах заліснюються лісокультурні площі. Проходять лекції у навчальних закладах на тему: «Екологічна і соціальна роль лісів у житті людини». Проводяться флеш-моби зі створення парків та скверів в усіх територіальних громадах Чернігівщини.

У ДП «Прилуцьке лісове господарство» (Ладанське лісництво) для учнів 9-10 класів Дідівської ЗОШ І-ІІІ ступеня організовано виїзний тур «Стань лісівником». У цій школі 11 жовтня відкриється учнівське лісництво «Зелений патруль».

liso2

У ДП «Ніжинське лісове господарство» 1 жовтня буде проведено прес-тур для ЗМІ області. 7 жовтня у школах району проводиться відкритий урок «Створюємо ліси разом». А потім – висадка лісу в Мринському лісництві. 12 жовтня відкриються учнівське лісництво у Вертіївській ЗОШ та Вертіївське лісництво ДП «Ніжинське лісове господарство». А 21 жовтня у селищі біля школи буде створений парк.

У школах Новгород-Сіверського району лісівники ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство» проведуть лекції на тему: «Роль та важливість лісів для існування життя на планеті». Районний природничий захід «Створюємо ліси разом» відбудеться у Задеснянському лісництві Остерського лісового господарства 13 жовтня. Проводитимуться екскурсії та прес-тури Новгород-Сіверськими лісами.

liso3

У Деснянському позашкільному навчальному заході «Центр творчості дітей та юнацтва» серед учнів гуртка «Палітра натхнення» проведуть конкурс «Зелена країна для кожного з нас».

Начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко та головний лісничий Вадим Фесюн підведуть підсумки акції в прямому ефірі на суспільному телебаченні.

В усіх держлісгоспах Чернігівського ОУЛМГ відбудеться нагородження учасників акції цінними призами та подарунками, а також будуть підведені підсумки конкурсу на кращий малюнок на тему «Зелена країна для кожного з нас».

Схожі матеріали (за тегом)