|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:00 | 03.29.2024

Чернігівські ветерани – серед кращих

Команда чернігівських ветеранів здобула декілька медалей на віртуальних «Іграх воїнів», які мали б відбуватися в США. Проте цього року змагання пройшли в незвичному форматі – онлайн. Так, учасникам треба було знімати відео виконаних вправ і відправляти їх організаторам.

Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль.

Цього року ігри мали б проходити з 12 по 22 вересня в Орландо, штат Флорида, США. Проте через карантинні обмеження їх спершу зовсім скасували, а потім вирішили провести в онлайн-форматі.

До програми «Ігор Воїнів» входять 12 видів спорту: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика (біг та метання), велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг і волейбол сидячи. Серед учасниць – команди з восьми країн світу: США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

voiny

Владислав Шатіло та Олександр Гавриленко

 

У складі національної збірної України участь у змаганнях брали троє ветеранів із Чернігівщини: Нацгвардію представляє Владислав Шатіло з Чернігова, Нацполіцію – Олександр Гавриленко з Чернігова, ЗСУ – Олександр Дударєв із Коропа. І наші хлопці показали просто чудові результати: у здобутку спортсменів – шість медалей.

Так, Владислав Шатіло здобув аж три золоті медалі у веслуванні на 1 хвилину, на 4 хвилини і в пауерліфтингу. Золото в пауерліфтингу та бронзу у веслуванні на 1 хв. отримав і Олександр Гавриленко. Олександр Дударєв здобув срібло у змаганнях з плавання.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)