|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:20 | 04.19.2024

Куликівська ОТГ з логотипом

Куликівська об’єднана територіальна громада однією з перших в області розробила і затвердила логотип своєї громади. Він буде використовуватись у сувенірній, рекламній продукції та на різноманітних заходах. Тобто створення логотипу мало на меті вирізнити унікальність цієї громади та зробити її впізнаваною.

kullogoКуликівська ОТГ має свій власний герб, свій прапор, а віднині матиме й свій власний логотип. Логотип громади – це одна з основних складових її розвитку. Адже логотип допомагає вирізнити унікальність громади і її територію. І задля того, аби Куликівська громада була впізнаваною не лише на Чернігівщині, але й далеко за її межами, і створювався цей логотип.
«Логотип Куликівської громади являє собою коло зеленого кольору, яке символізує об’єднану громаду, – пояснює спеціаліст відділу земельних відносин, екології та комунальної власності Куликівської селищної ради Олександр Товстоліс. – Зелений колір нашого логотипу символізує зону Полісся, на якій територіально розташована наша громада, зелені ліси, поля, луки, що є преважною частиною природного ландшафту громади, природну родючість і багатство рідного краю. Фон всередині цього зеленого кола білий. У верхньому правому колі розміщене схематичне зображення соняха, який уособлює сонячну енергію, життя, здоров’я та процвітання нашої громади. Відкрите коло символізує відкритість і гостинність Куликівської громади. Велика літера «К», на яку накладене графічне зображення кулика, є символом ідентичності й історичного походження назви Куликівка».
Логотипи розробляли працівники відділу житлово-комунального господарства, архітектури та благоустрою Куликівської селищної ради та її жителі. Всього було розроблено і представлено на розсуд жителів громади п’ять різних логотипів. Чотири з яких розробили працівники селищної ради і один – підписник інтернет-порталу громади. Відбір логотипу проходив у декілька етапів. Так, після першої презентації макету логотипу та обговорень з урахуванням пропозицій жителів громади, на інтернет-голосування на «Кращий логотип Куликівської територіальної громади» було винесено чотири варіанти майбутнього логотипу. Всього участь у голосуванні взяли 662 людини. І за логотип-переможець проголосувало 299, а це 45,2% від всіх голосів. І вже 18 серпня на сесії громади логотип був офіційно затверджений. Незабаром цей логотип буде впізнаваний усіма мешканцями громади та за її межами.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)