|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:24 | 03.29.2024

Недобра прикмета для Бориса Приходька від Олени Дмитренко, й про «патріотів»

Серед сотні «Патріотів Чернігівщини», нагороджених відзнаками за «активну громадську позицію, вагомий внесок у забезпечення розвитку і процвітання

Чернігівщини, – «найактивніший нардеп» Борис Приходько. І так співпало, що почесну нагороду одержав народний депутат у столичному Будинку офіційних прийомів від голови Чернігівської обласної ради Олени Дмитренко. Чомусь закрутилася в голові недобра прикмета: чи не повторить цей «найкращий депутат» політичну долю іншого «найкращого депутата» Миколи Рудьковського, якого свого часу до Небес славила Олена Дмитренко? Але так вийшло, що не з «легкої руки» славила.

dmytrenkoagitka

А не так давно Олена Борисівна пишалася іншим "найкращим" депутатом і, видно, "наврочила" йому

 

Стосовно ж «найкращого Приходька», то треба пошукати в області те, що обіцяла обласна організація партії «Наш край» на чолі з ним перед місцевими виборами: «Партія ставить конкретні задачі покращення життя людей у регіонах. Наша мета – зробити міста та села процвітаючими», «Українці мають отримувати газ українського виробництва» І кілька вагомих порад: «Голосувати потрібно за тих, хто забезпечить підвищення зарплат, пенсій та створення робочих місць», «Голосувати потрібно за тих, хто воює з антинародними тарифами», «Обирати потрібно тих, хто розуміє важливість якісної системи охорони здоров’я»…

obicynki

Обіцянки Бориса Приходька

 

Хто розповість, як нардеп Приходько зі своєю командою боровся й продовжує боротися з антинародними тарифами та за український газ для населення, і які результати цієї боротьби»? Як народний депутат допомагає розвитку і процвітанню Чернігівщини? Часом, не піар-участю в розподіленні народних грошей, зароблених без його участі, без обіцяних нових робочих місць з підвищеними зарплатами? Чи чув хто його голос з високої трибуни проти антинародної медичної реформи, проти тих чиновників, хто не розуміє «важливість якісної системи охорони здоров’я»? Може, хтось чув, як він на державному рівні відстоює доступну медицину для простолюдного електорату?

stinka

На ковідне і пневмонічне відділення нардеп не розподілив субвенції - мільйони пішли в інші громади на ремонт паркувальних майданчиків, сільського клубу на Козелеччині, фасаду школи, реконструкцію покрівлі... А хворі хай лікуються в таких умовах?

 

Перед виборами нардеп Борис Приходько привозив у Бобровицьку районну лікарню двоє ліжок, оглянув і відділення лікарні, але не помітив, у якому стані палати для хворих на пневмонію та і все терапевтичне відділення. Коли нагрянула пандемія, Бобровицька громада кинулася ремонтувати і оснащувати ковідне відділення за місцевий бюджет, долучилося до цієї роботи коштами й будівельними бригадами ТОВ «Земля і воля», і вже сюди повезли хворих не тільки місцевих, а й з навколишніх районів. За кошти Бобровицької громади ремонтують і діагностичний центр. А от палати для хворих на пневмонію залишилися з часів районної лікарні у жахливому стані. Як перед виборами, так і зараз «найкращий нардеп» не помічає таких «дрібниць». Хоч на інших виборчих округах депутати добилися великого державного фінансування саме на охорону здоров’я.

Недавно «найкращий мажоритарник» побував у Бобровиці, відвідав місцевий коледж і на центральний стадіон заглянув – подарував спортивну форму кільком юним спортсменам. А обіцяне й грізно засуджене: «виправляти помилки некомпетентної влади», «досить грабувати людей!», «здоров’я та життя українців нікому не цікаве…», – то для гарних нових обіцянок?

Борис Приходько повторює депутатський шлях «найкращого» нардепа Миколи Рудьковського – правда, цей був щедрішим стосовно благодійності, навіть благодійний іменний фонд створив, членом Наглядової ради фонду була згадана вище нинішня голова обласної ради Олена Дмитренко, яка тоді так писала про свого кумира: «Незважаючи на те, що Микола Миколайович вже довгий час у політиці, він не втратив свого людського обличчя … бо він – людина справи. Саме тому я його підтримую і допомагаю реалізовувати програми Благодійного фонду» – давно мертвого.

Втім, Олена Борисівна була й помічником нардепа Рудьковського, мала б допомагати йому виконувати й депутатські обіцянки: сільські дороги можуть стати кращими, головне – здоров’я, «піклувався» депутат про освітян і нові робочі місця, про ветеранів і дітей війни, про підтримку місцевого бізнесу, про релігію – та про що тільки не «піклувався». Де виконання гарних обіцянок, і де тепер сам обіцяльник? Нібито знову хоче в політику погратися – мабуть, не всі мільйони, «зароблені» на народних надрах, з нього «витрусили»? Чи не поспішає Олена Борисівна, прославляючи нового політичного кумира й благодійника?

Із ста «Патріотів Чернігівщини» не одному нардепу Приходьку присуджене почесне звання за загальними підставами, як в народі кажуть, – по блату, на догоду комусь впливовому.

blagoustriy

"Оновлення" від Коровченка на "ленінських" суботниках

 

Після трирічного забуття раптом виринув на поверхню політичного життя Чернігівщини «десантник» з Криму Сергій Коровченко, який від команди Юлії Тимошенко балотувався в народні депутати по Козелецькому виборчому округу. Для піару створив громадський рух «Оновлення», мабуть, щоб не повторювати Благодійний фонд Рудьковського. Але суть агітації та ж: роздавали необхідні матеріали, щоб спільними зусиллями виборці оновлювали свої двори, соціальні об’єкти, взагалі села та міста, що проводилося й проводиться без Коровченкового «Оновлення». Але «благодійна скупка» голосів супроводжувалася політичними гаслами: «Влада зазіхає на землю українців», «Українців масово позбавляють фінансової підтримки», «Влада планує повісити черговий борг на нас, наших дітей та внуків» і т.д. Багато виборців клюнули на нову політичну брехню: перший попередній підрахунок голосів – Коровченко переміг, а потім він загадково програв судовий розгляд підрахунку голосів головному конкуренту Борису Приходьку. На цьому й завершилося «оновлення» сіл і міст 210-го виборчого округу, Коровченко кудись зник, і раптом опинився серед «Патріотів Чернігівщини». За які заслуги? За передвиборчі подачки для «суботників» чи за програш в суді конкуренту Приходьку? Тепер знову щось планує?

moroz

Орендодавці з Нового Бикова вимагають у Олександра Мороза підняти орендну плату за землю до рівня оплати ТОВ "Земля і воля"

 

Кілька слів і фотоілюстрацій ще про двох «Патріотів Чернігівщини»: генерального директора ТОВ «Наташа-Агро» Олександра Мороза і його заступника Олександра Шаманського. Не стану говорити про їхній вклад у розвиток і розквіт Чернігівщини, а зупинюся на розвитку Новобасанської громади, де їхнє господарство орендує землю.

 

Розвиток і розквіт від Патріотів з ТОВ Наташа-Агро":

exroads1

exroads2

"Ех, дороги..."

crynok

Центральний ринок

budova2

Колишній дитчий садок "розквітає" як і Будинок культури

budova1

Багнюка на одній з центральних вулиць Нової Басані, «танкодром» до Білоцерківців, ринок у центрі громади, будинок культури розвалюється, не з усіма селами є регулярне автобусне сполучення, закриваються навчальні заклади, багато орендодавців незадоволені низькою оплатою за оренду землі, від чого й бюджет недоодержує надходжень…


У Чернігівському обласному історичному музеї урочисто відкрилася оновлена експозиція, приурочена ювілею незалежності України. У розділі «Економічний розвиток Чернігівщини» представлені провідні підприємства, які формують економіку, отже й розвиток області.

bannerzivsmall

Справжній розвиток і розквіт виробництва й соціальної сфери показано в експозиції обласного історичного музею

 

Серед них – ТОВ «Земля і воля», а не господарство, яке очолюють аж два «Патріоти Чернігівщини». Бо на експозицію потрібні відповідні експонати, які підтверджують розвиток аграрної економіки і соціальну відповідальність перед громадою і державою. «Патріотичну» ж брехню і «совкове» поняття «свій» у рамки не заведеш і на експозицію не виставиш.

 

Григорій ВОЙТОК

Схожі матеріали (за тегом)