|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:07 | 04.18.2024

Розшукали трьох зниклих дітей

За перший тиждень червня співробітники Прилуцького районного відділу поліції розшукали та повернули додому двох семирічних хлопчиків та 13-річну дівчину. Поліцейські провели з їхніми батьками профілактичні бесіди.

1ditka3 червня до Прилуцького районного відділу поліції надійшло повідомлення про зникнення 7-річного хлопчика. Його мати розповіла поліцейським, що вранці залишила дитину саму вдома. Коли ввечері жінка повернулася, виявила, що хлопчик втік через вікно приватного будинку.
Жінка показала правоохоронцям  фотографію сина та описала одяг, який на ньому міг бути. Цю інформацію поліцейські передали всім екіпажам патрульної поліції Прилук. Тим часом кінологи зі службовими собаками відпрацьовували прилеглу територію.
Декілька годин правоохоронці шукали хлопчика на дитячих майданчиках, у парках та інших людних місцях. Керівництво поліції вже збиралося підіймати по тривозі особовий склад, адже попереду були сутінки.
У цей час дитину повернули додому знайомі родини. Виявилося, що увесь цей час хлопчик гостював у них. Поліцейські провели з матір’ю профілактичну бесіду та склали на неї протокол за невиконання батьківських обов’язків.
4 червня до прилуцької поліції надійшло повідомлення про зникнення іншого 7-річного хлопчика. Дитина гуляла на подвір’ї біля дому і раптом зникла. Батьки упродовж кількох годин намагалися самотужки знайти дитину, але пошуки були марними. Тоді вони подзвонили до поліції. Правоохоронці розшукали малого на подвір’ї сусіднього будинку.
Того ж дня до Прилуцького районного відділу поліції надійшло повідомлення про зникнення 13-річної дівчинки. За словами матері, школярка не повернулася додому після гостин у бабусі. Телефон був вимкнений.
Отримавши прикмети зниклої дитини, поліцейські вирушили на її пошуки в людних місцях та у занедбаних будинках, у друзів та знайомих. Через півгодини правоохоронці помітили схожу за описом дівчинку на дорозі під Прилуками. Виявилося, що дитина спізнилася на автобус та йшла додому пішки у сусіднє село. Поліцейські доставили дитину додому, а на матір склали протокол за невиконання батьківських обов’язків.
— У першому та третьому випадках поліцейські притягнули батьків до відповідальності за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей (частина 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Таке правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 гривень. З дітьми та з кожним із батьків ми провели профілактичні бесіди. Поліція закликає дорослих приділяти належну увагу своїм дітям. Ви маєте забезпечити постійний контроль за місцем їхнього перебування, — говорить начальниця ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції Тетяна Кузьменко.

Схожі матеріали (за тегом)