|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:53 | 03.28.2024

Знову протестували сиророби

Минулого понеділка працівники Менського сирзаводу ще раз вийшли на акцію протесту з вимогами до керівництва підприємства – виплатити борги із зарплатза вересень і за жовтень.

Суспільне: ЧернігівНа акцію протесту зібралися лише чотири десятка людей, але це лише ті, хто був цього дня на вихідному, бо директор, мовляв, погрожував звільнити тих, хто через протест шкодитиме виробництву.

Уперше працівники Менського сирзаводу вийшли на акцію протесту в жовтні. Двісті працівників заводу п’ять місяців не отримували заробленого. Тоді директор заводу Михайло Нечипорук пообіцяв погасити заборгованість із зарплат за кілька виплат. Нині ж лише частково заборгованість погашена.

За словами очільника обласної профспілки працівників АПК Володимира Вороха, спочатку намагалися вирішити проблему по-іншому: із Національною службою посередництва і примирення зареєстрували колективно-трудовий спір, але ні власник, ні директор заводу не пішли на переговори.

Цього разу директор на зустрічі пообіцяв, що до кінця тижня погасить заборгованість по зарплаті за вересень, а упродовж грудня – за жовтень. Також запевнив, що вирішиться питання зі сплати податків і зборів. За створеним реєстром людей, які збираються невдовзі на пенсію, відрахування до пенсійного фонду сплачуватимуть першочергово.

Якщо обіцяне не буде виконуватися, працівники вже готові до масштабного страйку із припиненням роботи заводу.

Схожі матеріали (за тегом)