|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:00 | 03.28.2024

Підозра в розтраті - міському голові

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області викрили міського голову одного з міст у службовому підробленні та розтраті бюджетних грошей в розмірі майже 350 тисяч гривень.

1anakarmanСлужбова особа створила умови для закупівлі будівельних матеріалів за бюджетні гроші за завищеними цінами. Матеріали призначалися для капітального ремонту тротуарів однієї з вулиць міста. Конкурс на проведення робіт виграло місцеве приватне підприємство, на чий рахунок і були перераховані бюджетні кошти.

Слідство встановило, що до початку робіт комунальне підприємство склало кошторис їх проведення, де зазначені адекватні ціни на матеріали та послуги. Відтак міський голова знав справжній порядок цін, але підписав надані підрядником документи з необґрунтовано завищеним кошторисом. Зокрема, ціна щебню зросла учетверо, а піску – вдвоє. Загалом міський бюджет переплатив підприємцю майже 350 тисяч грн.

Правоохоронці вручили посадовцю повідомлення про підозру у вчиненні правопорушень за такими статтями:

- частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). Максимальна санкція покарання – обмеженням волі на строк до трьох років.
- частина 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою та за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах). Санкція статті – позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Схожі матеріали (за тегом)