|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:26 | 03.28.2024

Незаконно вирізали ліс

На Корюківщині у лісовому масиві невідомі особи незаконно вирізали 73 сосни. Факт вирубки зафіксували під час здійснення заходів державного нагляду за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. Деревина зрізана бензо (електро) пилками та вивезена з місць рубок у невідомому напрямку. Про це повідомили у прес-службі ДЕІ в Чернігівській області.

1lisko

Знесення дерев проведено невідомими особами без дозвільних документів на території Будянської сільської ради на землях лісового фонду, що раніше перебували у постійному користуванні ПСГП «Промінь» ВАТ КФТП, однак до цього часу не надані для користування та охорони постійним лісокористувачам.

Збитки внаслідок незаконних порубок становлять 146 428 гривень. Матеріали справи направлено до Корюківського ВП ГУНП в Чернігівській області з метою встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності.

Це не перший випадок розкрадання лісу. У 2014 році факти незаконних рубок дерев в цих лісових насадженнях вже мали місце. Тоді сума збитків становила понад 5 мільйонів гривень. І незважаючи на те, що були порушені кримінальні провадження, винних осіб правоохоронним органам так і не вдалося встановити.

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)