|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 18:04 | 03.28.2024

Юстиція реєструє народження та стягує аліменти

У перший день літа весь світ відзначає Міжнародний день захисту дітей. Це свято нагадує дорослим про відповідальність за добробут підростаючого покоління.

1denditУ турботі про дітей, у створенні умов для їх гармонійного розвитку окреслюються завдання не тільки для родини, а й для суспільства, держави. Органи юстиції покликані захищати права маленьких українців.

Як розповіла Ірина Свистун, очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), право дитини на ім’я та перший документ реалізують працівники державної реєстрації актів цивільного стану. З початку 2020 року фахівці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) зареєстрували народження та видали свідоцтва про народження понад 8 тисячам малюків. Зокрема на Полтавщині було зареєстровано народження близько 3,5 тисячі дітей, Сумщині – більше 2 тисяч та на Чернігівщині – також понад 2 тисячі малюків. 

Ще одним надважливим напрямком роботи є захист економічних прав малечі. Державні виконавці щоденною працею дбають та забезпечують права дітей на вчасне і повне отримання аліментів. Так, цьогоріч фахівці юстиції стягнули понад 235 мільйонів гривень аліментів на користь 40 тисяч дітей. У тому числі, на Полтавщині було стягнуто 105,4 мільйона гривень на користь більше 17 тисяч дітей, на Сумщині – 68 мільйонів гривень на користь понад 13 тисяч дітей та на Чернігівщині – близько 62 мільйонів гривень для 9,5 тисяч дітей. 

Не залишається поза увагою й маленькі громадяни, які у силу життєвих обставин знаходиться в будинках дитини. Відсутність родини поруч змушує малечу відмовляти собі у звичайних дитячих радощах. Тому благодійна допомога, яка тривалий час надається працівниками управління допомагає вихованцям Сумського спеціалізованого будинку дитини http://domrebyonka.internat.sumy.ua компенсувати дефіцит турботи та піклування.

Діти – майбутнє нашої держави, яке ми повинні плекати сьогодні. Тож нехай воно буде гідним та успішним, сповненим радістю та новими звершеннями.

Схожі матеріали (за тегом)