|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:23 | 04.18.2024

Седнівська ОТГ: у складі 5 громад двох районів

Стало відоме остаточне рішення Кабінету міністрів України щодо поділу Чернігівської області на ОТГ. Так, в області замість 22 районів буде 57 об’єднаних громад. Саме така кількість ОТГ передбачена Перспективним планом формування територій громад Чернігівщини.

1sednivotgСеред тих громад, які були під питанням – Седнівська об’єднана територіальна громада. У попередньому Перспективному плані Седнів мав стати частиною іншої громади. Втім вдалося переконати урядовців, що Седнівська громада може бути спроможною – у складі самого Седнева, Черниша, Клочкова, а також Макишина та Великого Дирчина із сусіднього Городнянського району. Має кількість населення понад 3 тисячі і за розрахунками фінансистів достньо коштів у бюджеті для утримання соціокультурної сфери та надання жителям ОТГ всього комплексу послуг.

Із самого початку роботи в Чернігівській ОДА ми були налаштовані на збереження громади із центром у Седневі. І спільно шукали аргументи, щоб переконати у цьому Мінрегіон. До наших аргументів прислухались: в ухваленому 13 травня перспективному плані формування територій громад Чернігівської області є Седнівська об’єднана громада», – прокоментував заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван. – До речі, якби ОТГ з центром у Седневі створили раніше то, думаю, не було б тих проблем, які зараз є по Седневу, наприклад щодо проблем із земельною ділянкою, яку місцеві жителі використовують як пасовище. Або проблеми фінансування амбулаторії і багатьох інших.

Схожі матеріали (за тегом)