|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 10:54 | 03.29.2024

Дружина захисника шиє маски для прилучан

Прилучанка Олена Катюха з власної ініціативи розпочала пошиття захисних масок для жителів Прилук

- Я знаю, наскільки важко під час карантину доводиться людям, особливо, похилого віку, - каже Олена. – Масок в аптеках не вистачає, або вони надто дорогі. Тому ми з чоловіком порадилися та вирішили допомогти чим можемо.
Чоловік Олени, Олексій – учасник бойових дій на Сході України. З першою хвилею мобілізації у 2014 році пішов добровольцем в зону АТО. Повернувшись додому, нині не залишається осторонь чужих проблем та одразу підтримав починання дружини.

 

1atomaski


Досвіду в пошитті захисних масок у Олени не було, тож вона вчилася на практиці  – перші маски пошила для родичів та знайомих. А потім прикупила необхідні матеріали й узялася за таку потрібну роботу. Каже, що часу має небагато, бо 2-річна Катруся та 5-річний Сашко потребують постійної уваги. Проте кожну вільну хвилину Олена проводить за шиттям.
Нещодавно вона дізналася про соціальну ініціативу прилуцького підприємця Артема Рожка: всім бажаючим пропонується долучитися до пошиття захисних масок. Тепер робота та всі необхідні для неї матеріали фінансуються коштом підприємця, а виготовлені маски безкоштовно отримують жителі Прилук. Олена Катюха однією з перших долучилася до цієї соціальної ініціативи, і вже передала Артему Рожку близько сотні захисних масок, пошитих власноруч.

Схожі матеріали (за тегом)