|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:31 | 04.17.2024

Суд зупинив ліквідацію Козелецького МНВК

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов колективу Козелецького міжшкільного навчально-виробничого комбінату до Козелецької селищної ради та зупинив дію ліквідаційної комісії.

Як повідомив директор навчального закладу Дмитро Сакір, суд заборонив Козелецькій селищній раді в особі ліквідаційної комісії завершувати процедуру ліквідації Козелецького міжшкільного навчально-виробничого комбінату до набрання законної сили рішення суду. Таким чином Чернігівський окружний адміністративний суд фактично зупинив дію рішення Козелецької селищної ради від 25 вересня 2019 року про ліквідацію місцевого МНВК.

1aKozMNVK

Розгляд справи по суті заплановано на 19 листопада.

Нагадаємо, 25 вересня із подачі керівництва Козелецької ОТГ, рішенням сесії селищної ради ліквідували наймолодший навчально-курсовий комбінат області з унікальною технічною базою. З першого вересня комбінат фактично не працював, оскільки відділ освіти банально не надав навчальних годин. Це і стало формальною підставою для ліквідації навчального закладу.

Рішення про ліквідацію навчального закладу Дмитро Сакір оцінив як незаконне, тому колектив МНВК подав до суду. Він підозрює, що на капітальне приміщення, яке розташоване в центрі Козельця, хтось банально наклав оком. Втім, головне, на його думку, нині вберегти (не дати розтягнути по закутках) матеріально-технічну базу. Без неї заклад вже ніколи не зможе нормально функціонувати.

До слова, з часу утворення Козелецької ОТГ рішенням сесії селищної ради ліквідовано сім навчальних закладів!

Віталій НАЗАРЕНКО Фото автора

Схожі матеріали (за тегом)