|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:01 | 03.29.2024

Судитимуть душогуба власного 11-місячного сина

До суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням чоловіка у вбивстві власного 11-місячного сина

Досудовим розслідуванням встановлено, що 22.06.2019 обвинувачений, знаходячись за місцем свого проживання в квартирі одного з будинків по вул. Захисників України у м. Чернігові, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з особливою жорстокістю наніс немовляті невстановленим у ході слідства численні удари по голові, в грудну клітку та в живіт. Невдовзі, закрив дитині невстановленим у ході слідства предметом отвори рота та носа, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді механічної асфіксії, внаслідок чого хлопчик помер на місці події. 

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті. Дії обвинуваченого кваліфіковано за п. п. 2, 4 ч. 2 ст. 115 КК України, як умисне протиправне заподіяння смерті малолітній дитині, вчинене з особливою жорстокістю. На час судового розгляду обвинувачений перебуватиме під вартою.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

 

Ухвалено вирок стосовно засудженої, яка намагалася збути наркотичні засоби до СІЗО

 

У листопаді поточного року Новозаводським районним судом м. Чернігова закінчено судове провадження за обвинуваченням жінки у вчиненні нею злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, яка утримувалася в Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор». Жінка, будучи засудженою за вчинення крадіжок у м. Чернігові, утримувалася в СІЗО на час розгляду її скарги на рішення суду в апеляційному порядку. Під час перебування в установі ув’язнення жінка спільно з працівником поліції, який з надуманих обставин вивіз засуджену за межі СІЗО ніби то для проведення слідчих (розшукових) дій, придбала наркотичні засоби у виді опію ацетильваного та канабісу, які зберігаючи при собі намагалася пронести в установу попереднього ув’язнення з метою подальшого збуту наркотичних засобів особам, які там утримуються. При  спробі пронести наркотики в СІЗО, жінка та працівник поліції були викриті співробітниками управління СБУ в Чернігівській області та прокуратури Чернігівської області.

 

Судом першої інстанції 1 листопада 2019 ухвалено обвинувальний вирок, яким жінку визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років. До призначеного покарання суд приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком та остаточно призначив їй покарання у вигляді 6 років 2 місяці позбавлення волі. Вирок суду законної сили наразі не набрав.

Довідково: працівника поліції засуджено раніше вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова від 14.02.2018.

 

 

 

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який намагався перемістити наркотик через кордон, помістивши його у пакунок з кавою

 

 

Під процесуальним керівництвом прокуратури області, слідчим відділом УСБУ у Чернігівській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом закінченого замаху на контрабанду особливо небезпечного наркотичного засобу - канабісу, тобто його переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305 КК України).

 

Встановлено, що прямуючи до Російської Федерації в якості пасажира автобуса,  обвинувачений намагався перемістити через митний кордон України паперовий згорток  з наркотичним засобом канабісом. Обвинувачений помістив наркотик у пакунок з кавою, який поклав до своєї спортивної сумки. Проте у зоні митного контролю поста «Сеньківка» Чернігівської митниці ДФС правоохоронці виявили та вилучили вказану речовину.

 

Наразі досудове розслідування стосовно правопорушника завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури та прес-служба прокуратури області

 

 

Схожі матеріали (за тегом)