|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:17 | 04.16.2024

У Прилуках вбивство хотіли видати за нещасний випадок

Минулого тижня у Прилуках на залізничних коліях знайшли мертвим 14-річного Дениса Чаленка.

Місцева поліція одразу відзвітувала, що підліток загинув унаслідок нещасного випадку під колесами потяга. Та батьки хлопчика впевнені – його забили до смерті, а тіло підклали на залізничні колії. Аджеобличчя хлопця було в гематомах, а руки позбивані.Про те, що травми не характерні для нещасного випадку, підтвердили і медики швидкої, а помічник машиніста взагалі заявив, що локомотив хлопця не збивав.

29 жовтня 9-класник Денис після школи пішов на тренування і не повернувся. Батьки почали шукати його, але марно, телефон був не в зоні доступу. Тоді батько звернувся до поліції і за декілька годин пролунав дзвінок, Дениса знайшли мертвим на залізничній колії. Працівники поліції відразу заявили, що це нещасний випадок і підлітка збив потяг, справу відкрили за статтею «порушення експлуатації залізничного транспорту». Вони навіть не звернули уваги на те, що дитина була побита, що були криваві сліди на колії, що були сліди від протекторів, що медики швидкої допомоги, які приїхали на місце події, підтвердили те, що смерть наступила значно раніше і поїзд не збивав хлопця.

Не повірив у нещасний випадок і батько загиблої дитини, почав сам збирати докази. І знайшов. За його словами, сина вбили та поклали на рейки, адже обличчя було в гематомах, руки в ранах. Біля залізничних колій рідні також знайшли сліди від протекторів машини. Кров та витоптана кукурудза – неподалік у городі. Також були криваві сліди на колії.

1abatko

Батько та небайдужі прилучани тримають портрети загиблого

«У нього гематоми, як тенісний м’яч, на обох очах були, – говорить батько. – На носі кров, на губі засохла. Ми фактично поліцію сюди привели за руку. Але добивалися ми цього більше години, аж поки я не подзвонив у Чернігів і не подав заяву, що ніхто не їде».

Через таку бездіяльність місцевої поліції у людей урвався терпець, і у ніч на 1 листопада прилучани вийшли на мітинг під відділок поліції у Прилуках, палили шини, вимагаючи справедливого розслідування загибелі дитини. Справа набула резонансу, і тепер її буде розслідувати Головне слідче управління Нацполіції. Також було відсторонене керівництво управління поліції Прилук.

«Максимально об’єктивне розслідування причин і обставин трагічної смерті хлопця – таке завдання я поставив кращим слідчим центрального апарату, – заявив голова Нацполіції Ігор Клименко. – Тож усі матеріали кримінального провадження передані до Головного слідчого управління, де їх вивченням займеться група досвідчених слідчих і оперативників».

Igklim

Також ведеться службове розслідування щодо відстороненого керівника прилуцького відділу поліції.

Поховали Дениса 5 листопада. До місцевого храму, де відбувалося прощання з хлопцем, прийшли сотні людей: близькі, знайомі та просто небайдужі до смерті Дениса люди.

Наразі в поліції розглядають три версії загибелі підлітка: нещасний випадок; тілесні ушкодження, що спричинили смерть; порушення правил безпеки руху залізничного транспорту, яке створило небезпеку для життя людини.

 Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)