|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:43 | 03.28.2024

Сесія у Чернігові: ні - продажу землі

Чернігівська міська рада на своєму засіданні 31 жовтня 32 голосами «за» при 0 «проти» підтримала звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та народних депутатів України, обраних від Чернігівщини, щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

1AtrodhЯк інформувала прес-служба Чернігівської міської ради, перед голосуванням чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ще раз нагадав про свою громадянську позицію в цьому питанні.

- Питання це, я вважаю, на сьогодні є надзвичайно важливим для України. Усі розмови про необхідність ринку землі на фоні непідготовленості до цього питання технічної, на фоні відсутності навіть карти якості цих земель, неусвідомлення ціни цієї землі, це дії на догоду іноземним замовникам цього законодавчого злочину. Це є моя особиста фахова позиція, ніяк не пов’язана з тим, що я є учасником аграрного бізнесу. Я наголошую: це моя державницька позиція як українця, як людини, яка має певні досвід і знання в цій галузі. Ми не підготовлені до цього питання. Відкривши цей ринок, ми просто задарма віддамо найголовніший актив, ціну якого ми навіть не усвідомлюємо. І я вважаю, що спочатку треба розібратися у Верховній Раді – які там конверти, можливо, хто й кому роздає, можливо недооцінена робота депутатів, - а потім ці депутати голосуватимуть щодо продажу землі. Це питання недостатньо доопрацьоване на сьогоднішній день. Ні технічно, ні з будь-яких інших міркувань, - наголосив він.

Ініціаторами звернення стали одразу три депутатські фракції Чернігівської міської ради: ВО «Батьківщина», БПП та Радикальної партії Олега Ляшка.

Схожі матеріали (за тегом)