|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:38 | 03.28.2024

Перша поразка «Десни» в гостях

Чернігівська «Десна» після довгоочікуваної перемоги вдома вперше несподівано втратила очки у важливому виїзному матчі. Це була четверта гра поспіль із командою з Донбасу (чемпіону країни – донецькому «Шахтарю» наші футболісти мінімально поступилися вдома, «Маріуполь» розгромили в гостях, а «Олімпік» важко, однак все-таки здолали в Чернігові).

1futНині суперник був сильний та іменитий – луганська «Зоря», котра теж, як і київське «Динамо» та «Олександрія» з Кіровоградщини, бореться за призове місце в чемпіонаті України та участь у єврокубках.

Наразі господарі поля ретельно підготувалися до матчу з одним зі своїх основних конкурентів у Прем’єр-лізі. Спочатку все складалося добре для «Десни». Гості забили швидкий гол (відзначився Дегтярьов) і впевнено контролювали матч аж до 81-ї хвилини. Подумки вони вже святкували чергову перемогу на виїзді, тож, можливо, занадто самозаспокоїлися. В усякому разі, наприкінці гри діяли досить самовпевнено-прямолінійно… Натомість луганці самовіддано грали до самого кінця, тож зуміли створити справжнє футбольне диво: за чотири хвилини забили у ворота суперників аж два голи (другий гол, за п’ять хвилин до закінчення матчу, чернігівці пропустили з пенальті).

Отже, 2:1 – перша поразка «Десни» в гостях після чудових перемог над «Дніпром-1», «Олександрією», «Динамо» (Київ) та «Маріуполем». Звичайно, прикро. Але й трагедії з цього робити не варто. Головне – як слід психологічно налаштуватися на наступну гру і здобути перемогу!.. Адже потенціал у нашої команди є – «Десна» аніскільки не слабша за нинішню «Зорю». Чернігівцям просто бракує стабільності, особливо на рідному стадіоні.

Сергій КВІТНИЦЬКИЙ

Схожі матеріали (за тегом)