|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:41 | 03.29.2024

"Десна" на виїзді розгромила "Олександрію"

Після невиразної домашньої нічиєї з «Колосом» футболісти чернігівської «Десни» зустрічалися на виїзді  з бронзовим призером Прем’єр-ліги – командою «Олександрія» з Кіровоградщини.

toootball «Олександрія» – міцний горішок, і перемогти  таку команду – почесно! Втім, чернігівці не просто здолали сильного суперника, а влаштували розгром на його полі. На 50 хвилині відзначився невтомний Денис Фаворов, на 69-тій голкіпер господарів змушений був капітулювати перед ударом Ореста Кузика, а під завісу цього видовищного, цікавого матчу, вже на 90 хвилині остаточний результат філігранним ударом встановив Олександр Філіпов – 3:0. 

На перший погляд (чув і такі відгуки), футболісти «Олександрії» просто не достатньо налаштувалися на гру, надто недбало поставилися до свого суперника. Однак справа в тому, що тренер чернігівців Рябоконь вважається в хорошому сенсі консерватором. Він не любить експериментувати зі складом, натомість на кожну гру виставляє найсильніших гравців, яким і довіряє долю матчу. Тобто влаштовувати якісь сюрпризи – не його тактика... Головне, це командна зіграність та індивідуальна майстерність футболістів. А нині, погодьтеся, у «Десні» вміють не лише захищатися, а й забивати.

Отож тренерським штаб «Олександрії», в принципі, цілком знав, як гратиме «Десна», до того ж, усвідомлював, що більшу кількість своїх очок чернігівські здобувають саме на полях суперників. Проте «Десна» грала настільки дружно та самовіддано, з таким невгамовним бажанням перемогти, що навіть і бронзові призери чемпіонату України, попри всі старання, зазнали дошкульного фіаско.  

Наразі після цієї перемоги «Десна» злетіла на почесне друге місце. Прикро здивувало київське «Динамо», яке примудрилося зіграти внічию з «Олімпіком». Стабільну чемпіонську гру демонструє «Шахтар». Ось такої стабільності хочеться побажати і нашій «Десні», яка може у себе вдома, в рідному Чернігові, програти слабкому супернику, а потім блискуче розгромити одного з фаворитів чемпіонату. 

Втім, за таку «Десну» все-таки хочеться вболівати!

Сергій Квітницький

Схожі матеріали (за тегом)